söndag 5 juli 2009

Trevliga recept från Nibble gård!

Två mil söder om Enköping vid Mälarens strand kommer den jätte goda saften från Nibble gård som vi säljer i butiken ifrån. Lagom till sommarens alla kalas skickade de ut lite goda recept till oss, där man kan använda deras goda saft. Fläderparfaiten kan jag varmt rekomendera har själv provat den under helgen, mycket god. Tänkte även prova på sommar bålen i morgon när tjejerna kommer på middag, kan inte vara annat än god med de ingredienserna.Sommarens bål med vaniljvodka och rabarbersaft

cirka 20 glas
7 1/2 dl vaniljvodka
9 dl Koncentrerad rabarbersaft
1/2 l jordgubbar
7 citroner
2,25 l sodavatten
is

Kan förberedas innan: Skär citronerna i klyftor och dela jordgubbarna. Grunda bålskålen med vodka, rabarbersaft, citron och jordgubbar.

Fyll upp med sodavatten och massor av is precis när de första gästerna kommer.

Blåbärsskumpa

1 flaska välkyld champange eller mousserande vin
1 1/2 dl koncentrerad blåbärssaft

Gör så här: Fördela blåbärssaften i champagne- eller cocktailglas. Lägg ett par blåbär i varje glas. Fyll upp med champagne eller mousserande vin och servera.

Fläderparfait

3 st ägggulor
1 1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1/2 dl koncentrerad flädersaft

Gör så här: Vispa ägggulor och socker pösigt. Vispa vispgrädden för sig. Rör ner flädersaften i äggsmeten. Blanda sedan ner vispgrädden i äggsmeten. Frys minst fyra timmar. Servera med färska bär och mörk choklad.

Innan vi säger hej, för denna gång ska jag komma med ett film tips till alla er som gillar romantiska komedier. The Proposal som nu går på bio med Sandra Bullock och Ryan Reynolds en mycket mysig film som jag precis har sett ikväll, gå och se den vet ja! Hej så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar