måndag 22 juni 2009

Hemmagjord musli

Då var Midsommar helgen över och sommaren har idag kommit på riktigt. Det har varit klarblå himmel hela dagen och jätte varmt och härligt. Efter jobbet idag blev det ett besök på en mysig ute servering för att ta tillvara på det härliga vädret, för i morgon kväll blir det jobb då jag och Linnea ska göra om båda skyltarna i butiken. Tänkte även ta bort Midsommar dukningen som vi har på bordet. Ska göra om i rosa och använda mig av lite nya textiler som vi fick in precis innan Midsommar, lägger ut bilder så ni får se det färdiga resultatet. Tänkte även att jag skulle bjuda på ett recept, min egna hemmagjorda musli.

Emmas hemmagjorda musli

Hasselnötskärnor
Solroskärnor
Mandel
Linfrön
Valnötter
Fiberhavregryn
Russin
Torkade aprikoser
Flytande honung
Socker
Vatten






1. Ta fram en ugnsplåt, strö ut friberhavregryn, linfrön och solroskärnor på plåten.
2. Hacka mandel och valnötter och strö ut på plåten.
3. Strö över socker och ringla flytande honung samt häll på lagom med vatten så att blandningen "klumpar" ihop sig lite, ta lite vatten i taget.
4. In med plåten i ugnen 175 grader cirka 45-60 minuter. Rör om på plåten med jämna mellanrum.
5. Hacka russin och aprikoser i mindre bitar under tiden muslin rostas i ugnen.
6. Muslin är klar när den har fått en fin gyllenbrun och krispig yta. Ta ut den ur ugnen och strö på russin och aprikoser och blanda om muslin. Låt den svalna innan den hälls upp i en fin burk.

Fortsatt trevlig kväll i sommar värmen! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar