måndag 18 maj 2009

Välkommen hem till mig

Så var det dags för mig att öppna dörren på glänt och bjuda in till mig. Idag slutade jag tidigt och hade eftermiddagen fri, och varför då inte ta tillfället i akt och göra ett av mina favoritintressen, nämligen att baka och få bjuda hem mina vänner på detta. Idag hade min vän och kollega Emelie vägarna förbi och det bjöds på choklad- och vinbärsmuffins med inslag av vita chokladbitar. Det här receptet hittade jag när jag letade efter ett trevligt recept på kakor innehållandes lavendel, men då jag inte hittade något roligt fick det bli ett där jag kunde få användning av mina frusna vinbär från mina föräldrars trädgård istället. Eftersom jag själv är en sådan person som har samlat goda recept sedan jag i stort sett lärde mig att skriva har jag en hel del i min egenhändigt gjorda kakbok. Det här receptet skall nu få trängas ihop med de andra om den lilla platsen som finns kvar.


Ät och njut!


Chokladcupcakes med skogsbär

100 g smör
1 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk Maizena
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

50 g mörk choklad (jag tog vit blockchoklad, det bröt av riktigt gott!)
50-100 g trädgårdsbär (jag rekommenderar röda vinbär)


Vispa ägg och socker riktigt ordentligt.

Smält smöret, blanda i mjölken.

Väg upp alla torra ingredienser.

Häll i smör och mjölk i äggblandningen och vispa försigtigt några varv.

Sikta i mjölblandningen och vispa ytterigare några varv.

Rör försiktigt i den hackade chokladen och bären (sortera bort de riktigt stora).
Häll smeten i 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

Sätt in i ugnen på 225°C och sänk efter ett par minuter till 175°C och grädda i 20-25 min.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar