fredag 15 maj 2009

Tjejkväll på Balders hage!

Igår kväll fixade vi tjejkväll på jobbet efter stängning. Vi hade ordnat lite mat i form av en quinoasallad med en massa gott i, lite parma skinka med en nötblandning samt en god sås. Till efterrätt blev det en brownie eller 3-4 st för en del med hallongrädde och färska jordgubbar. Efter detta blev det shopping i butiken till ljudet av härlig musik ett glas vin i handen samt gott om plats att i lugn och ro titta runt i butiken. Det blev en riktigt mysig kväll! Är ni intresserade att besöka butiken efter stängning får ni gärna kontakta oss för förslag hur kvällen kan se ut minst 10 personer bör man vara.





Emmas nötblandning

Pumpakärnor
Solroskärnor
Valnötter (Hackade)
Russin (Hackade)
Torkade aprikoser (Hackade)
Färsk basilika (Hackad)
Flingsalt

Denna blandning är god att strö över salladen eller parmaskinkan som vi bjöd på igår. Den funkar på det mesta och det blir en fin dekoration på maten.

Brownie med pollygodis och hallongrädde

200 g blockchoklad
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 påse pollygodis

Smält choklad och smör direkt i kastrull eller i vattenbad.

Vispa ägg och socker ihop.

Tillsätt mjölet i äggsmeten och sist i med chokladsmeten i samma bunke.

Häll sedan upp smeten på en plåt och fördela pollygodisarna jämnt i smeten. Jag använde ett bakplåtspapper i botten för att det inte ska fastna för mycket i plåten.

Sätt in i ugnen 200 grader cirka 10-15 minuter, den ska vara kladdig!

Låt kakan svalna lite innan ni delar upp den i mindre bitar. Dela upp den i jämna bitar med en kniv eller varför inte ta fram pepparkaks måtten och göra lite roliga former på kakorna.

Innan servering pudra lite florsocker uppepå kakorna, och servera med lite hallongrädde.

Hallongrädden gör ni genom att vispa grädde och sedan tillsätta mosade hallon, fungerar med färska eller frysta som ni har tinat.

Denna kaka kan man även göra i en löstagbarbotten form, men halvera då smeten.

Trevlig helg! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar