söndag 10 maj 2009

Härliga söndag!

Det är något speciellt med söndagar och min dag började med nybakade scones. Därefter blev det Älvsnabben över till Eriksberg för promenad och fika. Vi tog en sväng förbi Ostindiefararen Götheborg som ligger på denna sida. Vi funderade först på att gå ombord på en guidad tur men det var lång kö så det fick räcka med att stå på bryggan och kika. Men för er som vill ta er en sväng ombord så finns chansen under helgerna under hela maj. Resten av söndagen ägnades åt ett väldigt snabbt besök på Ikea, då jag innan vi klev in på Ikea fick lova att det bara skulle bli hyllor till förrådet och inget mer. Som ni vet kommer man aldrig från Ikea tomhänt!

Till min stora glädje ringde min kära lillebror och ville äta söndagsmiddag, varav han erbjöd sig att komma hem till oss och laga allt. Detta tackar man inte nej till, det bjöds på Emils Västerbottenpaj med sallad, vitlöksbröd och en kall sås. Till avslutning på en fantastisk god middag blev det te på balkongen som har fått nya blommor under helgen.Emils Västerbottenpaj

Paj deg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning
3 ägg
2 1/2 dl grädde
salt och svartpeppar
cirka 200 g riven västerbottenost
15-20 färska champinjoner
1 st gul lök
Rökt skinka (Välj mängd efter egen smak, kan även uteslutas)
  • Börja med pajdegen, har ni en matberedare använd den annars är det bara att knåda ihop allt till en deg och fördela degen jämnt i en pajform. Förgrädda pajen i ugnen på 225 grader cirka 10 min .
  • Vispa ihop ägg och grädde lite salt och svartpeppar, riv osten och häll i den i äggsmeten.
  • Hacka champinjonerna, löken och skinkan och fräs dem i en stekpanna tills de fått fin färg. Om det är säsong för kantareller använd det i stället för champinjoner.
  • Lägg i den frästa blandningen i pajskalet och häll över ägg och ost blandningen. In i ugnen 225 grader cirka 20 minuter. Hur god som helst!

    Önskar er en fortsatt trevlig söndagskväll så syns vi i butiken i morgon! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar