torsdag 30 april 2009

Önskar er en härlig Valborg!

Igår eftermiddag fick vi in lite nyheter till butiken, jättefina textiler bland annat dessa förkläden och kuddar. Som ni ser på bilderna så är de hur söta som helst!Varje vecka gör vi nya dukningar på bordet som vi har i butiken. Vi försöker visa upp tips och ideér på hur man kan kombinera textiler, porslin och annat "piff" som vi har i butiken. Eftersom vi har mycket kunder som hälsar på hos oss var och varannan dag så tycker vi det är kul att ändra ganska ofta så att det blir lite nytt. Denna vecka blev det färgerna beige och ljusblått på dukningen, alla textilerna kommer från Nyblom och Kollén. Det vita porslinet som är på bordet, har vi letat länge efter. Det är nämligen väldigt svårt att hitta snyggt vitt porslin till ett bra pris och nu har vi äntligen hittat ett från Chic antique som vi tycker är enkelt och snyggt.

Tänkte även bjuda på ett recept på en helt underbar kladdkaka som är godare än någon kladdkaka ni tidigare smakat. Den blev en stor hit på senaste tjejmiddagen och tjejerna på jobbet fick smaka på den dagen efter och det var en succe! Kanske något att bjuda gästerna på under långhelgen?

Isabels kladdkaka
3 ägg
3 dl socker
(Vispa ihop dessa ingredienser)
150 g smör
150 g mörk blockchoklad
(Smält dessa ihop, i kastrull eller i vattenbad)
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser, häll smeten i en löstagbar botten form.

Kakan ska gräddas på hög värme 240 grader cirka 7-10 minuter.

När kakan är färdig gräddad, låt svalna och sedan in i frysen.

Innan den ska serveras tag fram den cirka 2 timmar innan och servera glass, grädde, goda bär vad ni tycker är gott till en kladdkaka.

Önskar er en härlig Valborgs helg! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar